fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Sa radošću vas pozivamo da se pridružite proslavi slave Manastiru Svetog Hristofora u Mislođinu kod Obrenovca, koja će se održati 22. maja ove godine.

Manastir Svetog Hristofora stoji kao svetionik duhovnosti i mira u srcu našeg sela Mislođin. Njegove svete zidine svedoče o vekovnoj tradiciji i predanosti našeg naroda veri i zajedništvu.

Seoska slava je poseban dan koji nas okuplja kao zajednicu, podsećajući nas na naše korene, tradiciju i zajedništvo. Ove godine, želimo da proslavimo ovaj važan događaj sa još većim entuzijazmom i zahvalnošću.

Pozivamo vas da se pridružite liturgiji koja će se održati u jutarnjim časovima, gde će sveštenici osveštati hleb i vino, simbole zajedništva i blagoslova. Nakon liturgije, slediće bogat kulturno-duhovni program koji će obuhvatiti tradicionalne pesme, igre i običaje naše regije.

Manastir Svetog Hristofora u Mislođinu ima bogatu istoriju koja seže duboko u prošlost. Prvi pisani spomen ovog manastira datira iz 14. veka, kada je podignut kao mesto duhovne molitve i asketizma. Tokom vekova, manastir je pretrpeo različite periode procvata i oskudice, ali je uvek ostao simbol vere i duhovnosti za lokalno stanovništvo. Tokom vladavine Otomanskog carstva, manastir je pretrpeo razaranja, ali je kasnije obnovljen i nastavio da služi vernicima.

Danas, Manastir Svetog Hristofora predstavlja duhovni centar i kulturno nasleđe koje se ponosno čuva i neguje. Ovo je prilika da se ponovo povežemo sa svojim komšijama, prijateljima i rođacima, deleći radost i blagoslove koje nam pruža naša vera i tradicija.

Pridružite nam se u Manastiru Svetog Hristofora u Mislođinu 22. maja i zajedno stvorimo nezaboravan dan pun duhovne radosti i zajedništva. Liturgija počinje od 8.30.

Podeli na mrežama: