fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Kada smo počeli da se bavimo pripremom i štampom oglasa i kataloga, imali smo već više od decenije iskustva u marketingu. Međutim, o štamparstvu u Srbiji smo imali toliko znanja koliko je potrebno otprilike, da se uradi dobra vizit karta, odabere papir, fontovi, najbliža štamparija, dogovor oko rokova i to je to. Međutim, kada smo počeli da sami pripremammo kataloge i #mojabaza oglasnike, trebalo je odabrati pravu štampariju, kvalitetnog i stabilnog dobavljača. To je, na prvi pogled, bio brz i jednostavan proces.

Ali, na terenu smo sretali razne štampare, samozvane i sertifikovane, jeftinije i skuplje…

PRVO iznenađenje bila je sama cena štampe. Za isti flajer u tri različite štamparije dobijali smo razliku u ceni i do 200%. Pitali smo se u čemu je fora?

Druga stvar – vi se dogovorite oko cene, ali kvalitet otiska je katastrofalan. Vi se borite sa konkurencijom, uspete da pridobijete klijenta da se oglasi, a kvalitet krajnjeg proizvoda postaje upitan, i to ne vašom direktnom krivicom.

Treće – dogovorite se i oko cene i kvaliteta, ali štampar potpuno probije dogovorene rokove i vi morate da se crvenite pred klijentima zbog kašnjenja kampanje…

Četvrto – ljudi vam se sami jave, hoće da sarađuju sa vama, a kad vam nešto konkretno zatreba za realizaciju, nigde ih nema.

Peto, dogovorite se oko svega, ali su štampari totalni čudaci da jednostavno ne želite da nastavite sa njima dalju saradnju.

Bilo je toga mnogo, zato su ovi neki od argumenata koje svakako treba imati na umu kod odabira prave štamparije.

Pročitajte i druge naše članke: 

https://mojabaza.rs/mojabaza.com/sta-sve-moze-da-se-reklamira-putem-flajera/

Podeli na mrežama: