fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Ako želite da sačuvate porodičnu tradiciju Vaših predaka, ili Vašim potomcima ostavite u zaveštanje svoje lično obeležje, tradiciju koja počinje sa Vama, u tome Vam može pomoći savremena grafička komunikacija i primenjena grafika, u stilu tradicije vizuelnog simboličkog izražavanja. Ukratko rečeno – to je grb. Možda i Vi možete imati svoj grb, kao i Vaš grad, ukoliko ga već od davnina nema. Grb je kao pojam deo i naše tradicije i identiteta, deo naše potisnute tradicije, ali tradicije kojoj se sada možemo slobodno vratiti. A lični, porodični grb, kao i grb Vašeg grada, je nešto što je samo Vaše, odraz Vašeg identiteta, Vaše ličnosti, Vašeg uspeha ili uspeha Vaših bližih i daljih predaka. Likovni prikaz koji odslikava Vas, i po čemu bi Vas drugi prepoznavali.
Da li ste znali da ne morate biti plemićkog porekla da biste imali pravo na svoj grb? Ali, nešto ipak morate ispunjavati, a to je predmet razgovora od obostranog interesa.

porodicni-grb-izrada-family-biz-nasledje-tradicija-poreklo-porocinostablo-heraldika-stis-obelezje-vitez-znak-srednji-vek-srbija-srpski-mojabaza

Da li ste znali da ne morate biti plemićkog porekla, da biste imali pravo na svoj grb?

Nasuprot ustaljenom verovanju da grb mogu posedovati samo osobe plemićkog porekla i kraljevske krvi, želimo da vas obradujemo jer pravo na posedovanje i upotrbu grba imaju svi.  Kao građanin možete posedovati svoj vlastiti grb, koristeći ga za života i ostaviti ga u nasledstvo svojim potomcima, kada za to dođe trenutak.

GRB je kao pojam deo i naše tradicije, kulture i identiteta. Vaš lični ili porodični grb, kao i grb vašeg grada, opštine ili države je nešto što je samo vaše, odraz vašeg identiteta, vaše ličnosti, vašeg uspeha ili uspeha vaših bližih i daljih predaka. GRB je likovni prikaz koji odslikava vas i ono po čemu bi vas drugi prepoznavali.
Grbovi su tradicija svih evropskih naroda, naročito zapadne Evrope, gde su i nastali (XII vek) kao i Vizantije i naših krajeva (XIV vek). Prvobitna namena grba bila je raspoznavanje vitezova i ratnika – učesnika u turnirima, kada su glava, lice i telo bili potpuno pokriveni oklopom. Ubrzo su grbovi počeli da predstavljaju likovno-simboličke identifikacije feudalnih porodica i pojedinaca (na štitu, oružju, odeći i sl.). Pun zamah u smislu upotrebe, grbovi doživljavaju tokom Krstaških pohoda i ratova.
GRB  se sastoji od ŠTITA na kome je grbovna slika, KACIGE (šlema), OVOJNICE, ČELENKE, PLAŠTA (pokrovca), MOTOA, i drugih obeležja. U sastav grba mogu da uđu i odlikovanja (ranije znakovi viteških redova), koji se najčešće prikazuju oko štita. Štit je jedini obavezni deo grba, dok pratećih elemenata može, a i ne mora biti. Grbovna kompozicija sastoji se od geometrijskih oblika, stilizovanih životinja, mitskih bića, biljaka i velikog broja drugih elemenata, a odnos boja i figura na grbu određeni su nizom strogih i striktnih pravila i heraldičkih zakonitosti. Današnja grbovna ornamentika i simboli ponekad sadrže odraz našeg vremena, ali uglavnom čuvaju duh tradicije.

Neka porodična tradicija POČNE OD VAS!

grb-izrada-heraldika-mojabaza-porodicni-tradicija-familybiz-obelezje-simbol-zastitni-znak-logo-redizajn-dizajngrb-dizajniranje-srednji-vek2

izradagrba-porodicni-grbovi-coatofarms-shield-ancestry-poreklo-porodica-familytree-heraldika-heraldic-mojabaza-biznisportal

Mi Vam možemo pomoći oko izrade vašeg ličnog i porodičnog obeležja.

#ebfa evropska asocijacija porodicnog preduzetnistva logo mojabaza 1

Naša Evropska Asocijacija Porodičnog Preduzetništva

(European Family Business Association),

Odsek za plemićke, lične i porodične grbove i korporativne simbole,

 kao i naš tim heraldičara i heraldičkih umetnika će vam osmisliti i izraditi originalno rešenje vašeg grba uz stalne konsultacije sa vama. Naša Asocijacija izdaje i Grbovne Povelje kao dokument i potvrdu vlasništva nad grbom i  njegovom autentičnošću. U Povelji se nalaze podaci o grbonoscu (armigeru) i detaljan heraldički opis grba (Blazon grba) i svih elemenata na njemu. Povelja se piše posebnim heraldičkim rečnikom i zavodi u GRBOVNIKU (Registru)  naše EFBA Asocijacije.

Kontaktirajte nas na mejl: thetravelux@gmail.com  ili nas pozovite na + 381 64 14 71 542

Više informacija i galeriju radova možete pogledati i na našem sajtu http://expertnet.biz/heraldika/

 

Podeli na mrežama: