fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Želimo da vam predstavimo Bavarsko-srpski Akademski Forum (Bayerisch-Serbisches Akademisches Forum e.V. (skraćeno B.S.A.F. e.V.). Osnovani su 01.03.2019. godine u Minhenu u Nemačkoj, sa idejom povezivanja srpske i bavarske kulture, umrežavanja i mentorstva preduzetnika i kompanija ove dve zemlje, ali i povezivanja umetnika, naučnika, sportista, studenata, turističkih radnika i sličnih organizacija i društava.  Društvo mnogo pomaže u dvojezičnom odrastanju dece naših iseljenika, sa motom “ da učimo jedni od drugih i jedni o drugima – zajedno”. U okviru udruženja radi i “Dečji kreativni centar – ZMAJ”.

Članovi udruženja promovišu saradnju između Srbije i Nemačke, približavanjem oba naroda kroz projekte, inicijative i događaje u oblastima kulture, obrazovanja, nauke, umetnosti i sporta, povezuju i dve prijateljske zemlje. Sa druge strane, pomažu boljoj integraciji naših građana u nemačko i bavarsko društvo.

#1 bsaf udruzenje srbiuminhenu srpsko bavarski akademski forum srbiunemačkoj serbien deutchland germany mojabaza

Osnivač i Predsednik Bavarsko-srpskog Akademskog Foruma je Aleksandar Naum, koji živi i radi sa svojom porodicom u Minhenu. Njegov veliki tim pre svega prijatelja i saradnika, entuzijasta, naših akademskih građana i žitelja Minhena, rade svakog dana na ostvarenju ciljeva i vizija ovog udruženja. Iza njih je veliki broj organizovanih manifestacija i događaja, ali i sklopljenih poznanstava i kontakata iz obe zemlje. Na taj način pomogli su velikom broju ljudi zainteresovanih za njihov rad, ciljeve ali i njihove aktivnosti.

Pet ključnih vrednosti koje promoviše Bavarsko-srpski Akademski Forum su:

 1. DVOJEZIČNOST
 2. INTEGRACIJA
 3. TRADICIJA
 4. PRIJATELJSTVO
 5. TOLERANCIJA

#1bsaf udruzenje srbiuminhenu srpsko bavarski akademski forum srbiunemačkoj serbien deutchland germany mojabaza

Srbi u Minhenu i njegovoj okolini su veoma značajna grupacija stanovništva. Pretpostavlja se danas ima negde oko 60.000, pa je u Minhenu otvoren i konzulat Srbije. U gradu postoje:

 • dve srpske pravoslavne crkve,
 • predstavništvo dnevnih novina “VESTI” i
 • sedište Televizije Srpske Dijaspore, skraćeno TSD.

Naravno, pored velikog broja srpskih restorana, ovde žive i rade poznati lekari, preduzetnici, inženjeri, umetnici, sportisti…

U samom Minhenu aktivno rade i 

 • 7 kulturno umetničkih društava,
 • 2 horska društva i
 • 1 fudbalski klub.

#1 BAVARSKO SRPSKA KUHINJA BAVARSKOSRPSKIAKADEMSKIFORUM BSAF SERBIA GERMANY UDRUZENJA SRBA MINHEN DRUZENJE EDUKACIJA MOJABAZA 1

Više informacija o Bavarsko-srpskom Akademskom Forumu

možete videti i pročitati na njihovom zvaničnom sajtu: www.bsaforum.de

ili možete kontaktirati preko mejla: info@bsaforum.de

Pratite aktivnosti na Linkedin: Bavarsko-srpski akademski forum

Facebook: Bayerisch-serbisches akademisches Forum e.V.

Instagram: @bsafev

 • Pročitajte i ovo: https://mojabaza.com/razglednica-iz-grada-ulma/

 

Podeli na mrežama: