fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Da li možda imate prijatelja, drugara iz razreda ili znate za neku mladu osobu u vašoj okolini koja je učinila nešto moralno hrabro i vredno divljenja? Nominujte ih za nagradu Mlada hrabrost 2023, ali požurite! Rok za prijavu ističe 17. marta!
 
Ambasada Švedske je, u saradnji sa C31 – Centrom za razvoj kulture dečjih prava, trenutno u procesu odabira srpskih kandidata za ovu prestižnu nagradu!
 
Nagradu “Mlada hrabrost” dodeljuju Švedski institut i Akademija Raul Valenberg svake godine mladima između 13 i 20 godina koji su se nekim svojim činom, a bez mnogo sredstava, istakli u zajednici i pokazali moralnu hrabrost i posvećenost.
 
Prošle godine Delila Badić iz Srbije bila je jedna od osmoro dobitnika ove nagrade. Delila je nagrađena jer je angažovana u Crvenom krstu učestvovala u brojnim humanim akcijama. Odrasla je u patrijarhalnoj kulturi i želela je da pokaže da i devojke i žene mogu na značajan način da doprinesu društvu. Tokom vrhunca pandemije COVID-19, Delila je bila jedina žena volonter koja je išla u udaljena planinska sela da bi ih snabdela hranom i medicinskim potrepštinama.
 
Da li vas ovakav čin podseća na postupke nekoga koga znate? Javite nam!
 
 Poslednji dan za prijavu kandidata je 17. mart, a prijave se šalju na sledeći način:
 
Posetite sajt ambasade na adresi: https://bit.ly/3Z7dxYS,
 
preuzmite i popunite formular za prijavu i pošaljite ga na mejl adresu ambasade: promote.belgrad@gov.se.
 
Foto preuzeto sa linka: https://www.facebook.com/nagvis.rs
 
 
Podeli na mrežama: