fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Život pod svetlima naše prestonice opravdano privlači mnoge koji za sebe žele jedno puno životno iskustvo, prilike za napredak i raznovrsne sadržaje. Nasuprot ideji o selidbi u Beograd, međutim, stoji pitanje u vezi sa time koliko je ona zaista dobro rešenje i za koga bi prestonička svakodnevica zapravo bila odovarajuća. Sa rastom cena na tržištu nekretnina, interesenti će nesumnjivo uliožiti dodatni trud u preispitivanje svojih odluka, te tako tema koja se odnosi na prednosti i mane života u veoma visoko vrednovanom gradu poput Beograda postaje sve aktuelnija.

Zaposlenje i edukacija

Za one koji u u potrazi za isplativim poslovnim prilikama i karijernom napretku, te za mlade koji žele da steknu najbolja i najrelevantnija znanja za izgradnju buduće karijere (kao i za one malo starije koji razmatraju prekvalifikaciju), Beograd je idealna solucija za stanovanje. Naš glavni grad nudi sjajne i velike mogućnosti zaposlenja i poslovnog napretka. Mladi koji ka Beogradu teže zbog školovanja i koji tek planiraju svoju poslovnu budućnost takođe mogu da očekuju da će ih naš glavni grad oberučke primiti i ponuditi im šansu da se obrazuju u prave profesionalce iz oblasti za koju se odluče. Prilike za kvalitetno školovanje i brz poslovni napredak predstavljaju značajnu prednost Beograda, te i jedan od glavnih razloga zbog kojih je interesovanje za nekretnine u prestonici toliko visoko.

Finansijski faktor

Preseljenje u Beorad po prirodi stvari sobom nosi i cenu koja je prilagođena mogućnostima koje prestonica nudi svojim stanovnicima. Zbog toga je cena kvadrata u Beogradu kamen spoticanja za mnoge. Činjenica je, međutim, da je cena kvadrata u glavnom gradu u skladu sa ukupnom situacijom na tržištu nekretnina i vrednovanjem nepokretnosti koje je u vezi sa dostupnošću građevinskog materijala i dešavanjima u okviru građevinske industrije. Prodaja stanova u Beogradu budi veliko interesovanje i ne jenjava zbog rasta cena, šta više, mnogi smatraju da je rast vrednosti nekretnina u Beogradu pratilac porasta interesovanja. Pored pitanja finansija koje utiče na odluku u vezi sa rešavanjem stambenog pitanja, finansijski faktor je predmet diskusije i kada govorimo o troškovima svakodnevnog života. Mnogi smatraju da je život u Beogradu jednostavno skuplji, te ćemo za namirnice i odeću morati da izdvojimo veću količinu novca, no kada se odevamo i hranimo u nekom manjem mestu. Za razumevanje ove problematike je potrebno sagledati širu sliku, jer više cene svakodnevnih potrepština u Beogradu zapravo prate i više plate, te će se mnogi odlučivati za život u prestonici upravo zbog toga što žele da ostvare materijalnu sigurnost.

Gradska vreva

Ukoliko niste od onih koji uživaju u gradskoj vrevi i dinamičnom gradskom životu uopšte, vaše prlagođavanje životu u Beogradu može da potraje nešto duže. Beograd je izuzetno živ grad, a veliki broj stanovnika i njihova ubrzana svakodnevica dovode do stvaranja gužvi na ulicama, u prodavnicama, poštama i bankama, samim time dovodeći do nervoze i negodovanja među mnogima. Ovo možemo smatrati jednom od mana života u našoj presonici, ali ona danas nudi rešenja kao što su njeni nešto skrajnutiji delovi i mirniji krajevi, koji se intenzivno izrađuju poslednjih godina. Ovi delovi Beograda predstavljaju utočište za one koji žele da vode miran i tih život, ali i da imaju opciju iskustva gradskog života i svih gradskih sadržaja.

Kulturni i zabavni sadržaji

Svojim stanovnicima Beograd nudi pregršt kulturnih i zabavnih sadržaja u kojima oni mogu da uživaju svakodnevno. Ovo je izuzetno značajna stavka koja utiče na kvalitet života Beograđana i zbog koje će mnogi težiti ka prestonici. Bilo da preferirate odlaske u pozorišta ili u bioskope, noćni provod i klubove ili restoranski ugođaj i gastronomski užitak, porodičnu zabavu, druženja, šoping ture, književne večeri ili obilaske galerija i muzeja – Beograd je tu za vas. U našem glavnom gradu ima za svakoga po nešto i više od toga, te ćete moći da pustite mašti na volju i planirate svoje slobodno vreme spram svojih sklonosti i želja.

Život u stanu

Zagovornici života na selima će kao argument protiv preseljenja u Beograd uzeti život u stanu. Činjenica je da život u stanu podrazumeva prilagođavanje jednoj široj stambenoj zajednici i određena ograničenja koja takvo prilagođavanje podrazumeva. Ukoliko planirate preseljenje u Beograd, sve su šanse da ćete živeti u ovakvoj stambenoj jedinici, dakle da nećete imati priliku da razmatrate život u kući. Život u kući podrazumeva mnogo vše sloboda, te ako smatrate da bi vas živott u zgradi frustrirao zbog prilagođavanja komšijama i dnevnom redu, kao i zbog nedostatka sopstvenog prostora u smislu privatnog dvorišta, razmislite o životu u nekom od manjih mesta. Ukoliko ste vezani za Beograd zbog posla ili škole, a ne možete da se pomirite sa životom u stanu, razmotrite neko od prigradskih naselja u blizini naše prestonice.

Preseljenje je samo po sebi veoma važan životni korak i zbog toga je dobro da pre konačne odluke sagledate sve prednosti i mane određenih solucija i uzmete u obzir stil života koji vodite, svoje preferencije kada je organizacija svakodnevnog života u pitanju, kao i svoje potrebe. Naša prestonica nesumnjivo ima mnogo da ponudi, ali kako je preseljenje na njeno tle značajna investicija i život u njenim okvirima podrazumeva mnogo specifičnosti, stavite na papir sve što ide u prilog ovoj odluci, odnosno nekim drugim opcijama i donesite odluku koja će najviše odgovarati vašem viđenju života kojem težite.

Autor teksta: Velibor Živkov

Pogledajte i ovo: https://mojabaza.com/category/firme/delatnost/nekretnine/

Podeli na mrežama: