Porodični grb možete imati i vi!

Da li ste znali da ne morate biti plemićkog porekla, da biste imali pravo na svoj grb?

Ako želite da sačuvate porodičnu tradiciju vaših predaka ili želite da vašim potomcima ostavite u zaveštanje i nasleđe svoje lično obeležje, odnosno svoj grb i sa njim i tradiciju koja počinje sa vama, na pravom ste mestu.

Nasuprot ustaljenom verovanju da grb mogu posedovati samo osobe plemićkog porekla i kraljevske krvi, želimo da vas obradujemo jer pravo na posedovanje i upotrbu grba imaju svi.  Kao građanin možete posedovati svoj vlastiti grb, koristeći ga za života i ostaviti ga u nasledstvo svojim potomcima, kada za to dođe trenutak.

GRB je kao pojam deo i naše tradicije, kulture i identiteta. Vaš lični ili porodični grb, kao i grb vašeg grada, opštine ili države je nešto što je samo vaše, odraz vašeg identiteta, vaše ličnosti, vašeg uspeha ili uspeha vaših bližih i daljih predaka. GRB je likovni prikaz koji odslikava vas i ono po čemu bi vas drugi prepoznavali.
Grbovi su tradicija svih evropskih naroda, naročito zapadne Evrope, gde su i nastali (XII vek) kao i Vizantije i naših krajeva (XIV vek). Prvobitna namena grba bila je raspoznavanje vitezova i ratnika – učesnika u turnirima, kada su glava, lice i telo bili potpuno pokriveni oklopom. Ubrzo su grbovi počeli da predstavljaju likovno-simboličke identifikacije feudalnih porodica i pojedinaca (na štitu, oružju, odeći i sl.). Pun zamah u smislu upotrebe, grbovi doživljavaju tokom Krstaških pohoda i ratova.
GRB  se sastoji od ŠTITA na kome je grbovna slika, KACIGE (šlema), OVOJNICE, ČELENKE, PLAŠTA (pokrovca), MOTOA, i drugih obeležja. U sastav grba mogu da uđu i odlikovanja (ranije znakovi viteških redova), koji se najčešće prikazuju oko štita. Štit je jedini obavezni deo grba, dok pratećih elemenata može, a i ne mora biti. Grbovna kompozicija sastoji se od geometrijskih oblika, stilizovanih životinja, mitskih bića, biljaka i velikog broja drugih elemenata, a odnos boja i figura na grbu određeni su nizom strogih i striktnih pravila i heraldičkih zakonitosti. Današnja grbovna ornamentika i simboli ponekad sadrže odraz našeg vremena, ali uglavnom čuvaju duh tradicije.

                                                          

#ebfa evropska asocijacija porodicnog preduzetnistva logo mojabaza 1

Naša Evropska Asocijacija Porodičnog Preduzetništva

(European Family Business Association),

Odsek za plemićke, lične i porodične grbove i korporativne simbole,

 kao i naš tim heraldičara i heraldičkih umetnika sa višedecenijskim iskustvom, će vam osmisliti i izraditi originalno rešenje vašeg grba uz stalne konsultacije sa vama. Naša Asocijacija izdaje i Grbovne Povelje kao dokument i potvrdu vlasništva nad grbom i  njegovom autentičnošću. U Povelji se nalaze podaci o grbonoscu (armigeru) i detaljan heraldički opis grba (blazon grba) i svih elemenata na njemu. Povelja se piše posebnim heraldičkim rečnikom i zavodi u GRBOVNIKU (Registru)  naše EFBA Asocijacije.

Zato se unapred radujemo saradnji sa vama, ali i mogućnosti da vam

naš tim sa ogromnim iskustvom, osmisli i izradi originalni lični ili porodični grb u dogovorenom vremenskom periodu i na obostrano zadovoljstvo.

 

Više informacija, kao i naše najnovije radove možete pogledati na ovom linku

www.expertnet.biz/heraldika

ili nas kontaktirajte preko mejla:  expertnet.biz@gmail.com

#Grbovna Povelja Bogdanovi-porodicni-grb-izrada-family-biz-nasledje-tradicija-poreklo-heraldika-srpski-mojabaza-familybiz

Neka porodična tradicija krene od Vas!

I to već od DANAS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *