fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Da li ste znali da ne morate biti plemićkog porekla, da biste imali pravo na svoj grb?

Ako želite da sačuvate porodičnu tradiciju vaših predaka ili želite da vašim potomcima ostavite u zaveštanje i nasleđe svoje lično obeležje, odnosno svoj grb i sa njim i tradiciju koja počinje sa vama, na pravom ste mestu.

Nasuprot ustaljenom verovanju da grb mogu posedovati samo osobe plemićkog porekla i kraljevske krvi, želimo da vas obradujemo jer pravo na posedovanje i upotrbu grba imaju svi.  Kao građanin možete posedovati svoj vlastiti grb, koristeći ga za života i ostaviti ga u nasledstvo svojim potomcima, kada za to dođe trenutak.

GRB je kao pojam deo i naše tradicije, kulture i identiteta. Vaš lični ili porodični grb, kao i grb vašeg grada, opštine ili države je nešto što je samo vaše, odraz vašeg identiteta, vaše ličnosti, vašeg uspeha ili uspeha vaših bližih i daljih predaka. GRB je likovni prikaz koji odslikava vas i ono po čemu bi vas drugi prepoznavali.

Grbovi su tradicija svih evropskih naroda, naročito zapadne Evrope, gde su i nastali (XII vek) kao i Vizantije i naših krajeva (XIV vek). Prvobitna namena grba bila je raspoznavanje vitezova i ratnika – učesnika u turnirima, kada su glava, lice i telo bili potpuno pokriveni oklopom. Ubrzo su grbovi počeli da predstavljaju likovno-simboličke identifikacije feudalnih porodica i pojedinaca (na štitu, oružju, odeći i sl.). Pun zamah u smislu upotrebe, grbovi doživljavaju tokom Krstaških pohoda i ratova.

GRB  se sastoji od ŠTITA na kome je grbovna slika, KACIGE (šlema), OVOJNICE, ČELENKE, PLAŠTA (pokrovca), MOTOA, i drugih obeležja. U sastav grba mogu da uđu i odlikovanja (ranije znakovi viteških redova), koji se najčešće prikazuju oko štita. Štit je jedini obavezni deo grba, dok pratećih elemenata može, a i ne mora biti. Grbovna kompozicija sastoji se od geometrijskih oblika, stilizovanih životinja, mitskih bića, biljaka i velikog broja drugih elemenata, a odnos boja i figura na grbu određeni su nizom strogih i striktnih pravila i heraldičkih zakonitosti. Današnja grbovna ornamentika i simboli ponekad sadrže odraz našeg vremena, ali uglavnom čuvaju duh tradicije.

#ebfa evropska asocijacija porodicnog preduzetnistva logo mojabaza 1

Naša Evropska Asocijacija
Porodičnog Preduzetništva

(European Family Business Association),
Odsek za plemićke, lične i porodične grbove i korporativne simbole,

 kao i naš tim heraldičara i heraldičkih umetnika sa višedecenijskim iskustvom, će vam osmisliti i izraditi originalno rešenje vašeg grba uz stalne konsultacije sa vama. Naša Asocijacija izdaje i Grbovne Povelje kao dokument i potvrdu vlasništva nad grbom i  njegovom autentičnošću. U Povelji se nalaze podaci o grbonoscu (armigeru) i detaljan heraldički opis grba (blazon grba) i svih elemenata na njemu. Povelja se piše posebnim heraldičkim rečnikom i zavodi u GRBOVNIKU (Registru)  naše EFBA Asocijacije.

Zato se unapred radujemo saradnji sa vama, ali i mogućnosti da vam naš tim sa ogromnim iskustvom, osmisli i izradi originalni lični ili porodični grb u dogovorenom vremenskom periodu i na obostrano zadovoljstvo.

Više informacija, kao i naše najnovije radove možete pogledati na našoj internet prezentaciji ili nam se obratiti putem e-maila.

Sajtwww.expertnet.biz/heraldika
e-mailexpertnet.biz@gmail.com
#Grbovna Povelja Bogdanovi-porodicni-grb-izrada-family-biz-nasledje-tradicija-poreklo-heraldika-srpski-mojabaza-familybiz

Neka porodična tradicija krene od Vas!
I to već od DANAS.

Podeli na mrežama: