Nakit od poludragog kamena – Nakit Di

Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 488A, lokal 44
Grad: Beograd
Opština: Zvezdara
Telefon: /
Mobilni: 060 34 71 720
E-Mail: dragica.bojic@yahoo.com
WEB: http://www.nakit-di.rs/
Nakit Di ima višedecenijsku tradiciju pravljenja unikatnog ručno radjenog nakita od poludragog kamena. Radimo i klasičan nakit. Svaki poludragi kamen nosi u sebi energiju koja blagorodno utiče na naše zdravlje, raspoloženje… kao i blagotvorno dejstvo na čakre…
Ajurvedska medicina kao i sama Ayurveda detaljno je opisala njegovo dejstvo na čakre, a i sama puno koristi poludrago kamenje.
Stari Egipćani i Grci znali su i preneli nam znanja o dejstvima poludragog kamenja.
 
Jedna ista ogrlica na svakoj ženi deluje drugačije. I u tome jeste najveća draž rada sa nakitom od kamenja i kristala. Ogrlica iskaže onu osnovnu crtu osobe koja je nosi.
 
Kada nakit uzmete u ruku, pokušajte da osetite da li se brzo greje, kako vas prihvata, da li na vas deluje pozitivno ili vas hladno odbija. Osetite kakva vrsta energije struji izmedju vas. Svakome odgovara drugi kamen, tj. drugačija kombinacija boja i kamena. 
 
Ahat je odličan kamen za detoksikaciju celog organizma, pojačavanje fizičku snagu organizma, protiv bolesti grla, štiti od infekcija i želudačnih oboljenja. Pomaže kod štitne žlezde, leči disajne organe, endokrine žlezde. U staroj Evropi ahat je smatran kamenom zdravlja, procvata i dugovečnosti.
Horoskopski znak: Bik, Blizanci
 
Alabaster su u starom Rimu koristili za masažu i zvali „rimski biser“. U drevnom Egiptu su ga koristili u piramidama kao podlogu za hijeroglife, ukrase, nakit, amajlije. Najverovatnije je i ime dobio po egipatskom gradu Ala-bastonu.
Oni su mi pripisivali neobična svojstva, smatrali su da je sposoban da upije sakrivene informacije i tajne želje. Masaža alabasterskim kuglama smiruje puls, pomaže kod kožnih oboljenja i ekcema. Privezak od alabastera prislonjen na grlo pomaže kod astme, smanjuje glavobolju. Često se voskira da bi dobio sjaj.
 
Aventurin je višebojan kamen: može biti žut. zelen, plav, crven, crn. Aventurin je bio jako popularan kamen u staroj Kini i zvali su ga „imperatorski kamen“. Pomaže da se podigne duh, pojača optimizam i izoštri um. U lečenju pomaže kod alergijskog dermatitisa, snižava pritisak, leči bronhitis.
 
Tu su još:
  • Ametist,
  • Hematit,
  • Haulit,
  • Amazonit,
  • Lapis lazuli,
  • Malahit,
  • Opal…i mnogi drugi….
Nakit Di pravi unikatni nakit od poludragog kamenja: ogrlice,  mindjuše, narukvice…
Pored naše kolekcije možete poručiti model kakav želite, od kamena koji želite. Mi ćemo napraviti za vas baš ono što ste želeli! 
 
S ljubavlju vaš
Nakit Di 
Dragica Pejović
facebook bussines page
facebook shop on bussines page