fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Ivana Španović osvojila je još jedno zlato za srpsku atletiku. Na Evropskom dvoranskom atletskom prvenstvu održanom juče u Glazgovu Ivana je u petoj seriji napravila pobednički skok u dužini od 6, 99 metara. Ovo je najbolji skok u dalj u svetu ostvaren ove sezone. Druga je bila Nastasija Mirončik-Ivanova iz Belorusije (skočila 6,93 metra), a treća Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine (6,90 metara).

Ovo je Ivanina treća uzastopna evropska titula u dvorani. Pre četiri godine trijumfovala je na prvenstvu u Pragu, a pre dve godine i na domaćem terenu u Beogradu.

“Zaista sam presrećna. Ovo je moje treće zlato u nizu na evropskim prvenstvima u dvorani i srećna sam što sam ponovo uspela da budem najbolja kada je najpotrebnije”, izjavila je Ivana Španović.

Zapažen uspeh na ovom takmičenju ostvario je i srpski atletičar Strahinja Jovančević u istoj disciplini- skoku u dalj za muškarce. Takođe skokom u petoj seriji postigao je rezultat od 8,03 metra.  Osvojio je bronzanu medalju, popravio je i svoj lični rekord za 18 centimetara i pomerio nacionalni rekord Srbije postignut još pre 20 godina. Bio je to skok Daniala Jahića u Atini dužine 8,02 metra.

Bravo, Ivana, bravo Strahinja!

(Izvor: Beta)

Podeli na mrežama: