fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Konsultantska kuća Casa Forte je i ove godine bila partner OECDa za organizaciju Global money week-a za Srbiju i region.
Global money Week (GMW) je program koji ima za cilj finansijsko opismenjavanje mladih i tradicionalno je održan u poslednjoj radnoj nedelji marta,
a pod sloganom “Plan your money, plant your future” sa posebnim fokusom na održivost.
 
Casa forte tim je organizovao interaktivne radionice na :
  • Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Valjevo
  • Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu
  • Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu
  • Poslovnom fakultetu Singidunum, Univerzitet Singidunum Beograd
  • Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Pored finansijskih pokazatelja i standardnih KPI (key performance indicators) pomoću kojih se prati finansijski i operativni učinak u preduzeću na relaciji planirano//realizovano, predavači Veljko Davidović i Biljana Lazarević su  kroz case study upoznali student sa  SPT (sustainable performance targets) koji prate ostvarenje ciljeva održivog poslovanja i nefinansijskim pokazateljima.

Ekonomski fakultet u Kragujevcu na čelu sa dekanom Milonom Jakšić i Poslovni fakultet Univerziteta Singidunum na čelu sa dekanom Lidijom Barjaktarović su preuzeli poklon sadnice od Casa Forte i organizovali sadjenje u okviru fakulteta, a na ostalim fakultetima studenti učesnici, interaktivnih radionica su dobili po 2 sadnice, biljke i e-book konsultantske firme “Korak ispred-priručnik za razvoj malih i srednjih preduzeća”.

Na Poslovnom fakultetu Singidunum, Fakultetu organizacionih nauka i Ekonomskom fakultetu Beograd timu predavača se pridružio i Luka Antić.
Luka je stručnu praksu tokom studentskih dana obavljao u Casa Forte, sada je CMO Military Shopa i na prezentaciji je  podelio praktične savete iz e commerce poslovanja u duhu planiranja, uštede, zelene agende i slogana GMW-a.

Odziv studenata na svim fakultetima  je bio zapažen, a učešće u diskusiji inspiracija za predavače da se i u narednim godinama posvete organizaciji Global Money Week-a, podizanju svesti o značaju finansijske pismenosti, finansijske inkluzije i rezilijentnosti.

Pogledajte i video snimak:

Podeli na mrežama: