fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Opšte je poznato da je stres svakodnevno prisutan u našim životima. Nagomilavanje stresa dovodi do ozbiljnih poremećaja raspoloženja i do razvoja raznih bolesti u organizmu. Medjutim, postoje jednostavne taktike kojima i sami, bez puno ulaganja i uz malo truda možemo da se opustimo, obnovimo energiju i spremimo za nove radne pobede. 

U nastavku su praktični saveti gospođe Milke Raičević, jedne od naših najpoznatijih nutricionista, o pravilnom korišćenju i upotrebi eteričnih ulja. 

Ova mirisna ulja blokiraju stres, relaksiraju organizam i dovode do opuštanja. Njihova prednost je u tome što se mogu koristiti tokom svakodnevnih aktivnosti, a naročito ako dođe do naglog stresa ili emotivnog šoka. Miris nekih eteričnih ulja gotovo u trenutku će nas smiriti.

Koje su to biljke najdragocenije? 

  • Eterično ulje timijana (kemotip timol) nosite stalno sa sobom u torbi jer je ono izrazito antistresno. Dovoljno je da, ukoliko osetite da ste napeti, stavite kap-dve na dlanove i nekoliko puta duboko udahnete miris.
  • Mešavina petitgrain gorke narandže u baznom ulju brzo će dovesti do opuštanja zgrčenih mišića. Lagano kružnim pokretima nanesite je u područje ramena.
  • Kamilica je dobra za smirenje, možete u kupku da dodate 1-2 kapi ulja.
  • Tamjan je koristan za poboljšanje raspoloženja, kao i za koncentraciju. Može se inhalirati, koristiti za masažu ili za kupanje.
  • Jasmin podiže raspoloženje, dobar je protiv anksioznosti i depresije. Može se koristiti za inhalaciju, za masažu i za kupanje.
  • Lavander je odličan sedativ. Može da se upotrebljava kada nam je potrebno da se opustimo a odličan je i protiv migrene.
  • Limun je snažan antiseptic i koristan kod snižavanje krvnog pritiska. Može se koristiti za inhalaciju, za masažu i za kupanje.
  • Pomorandža je obavezna kod anksioznosti i depresije. Stimuliše digestivni trakt, pogotovo kod osoba koje imaju bolove u želucu kao posledicu stresa. Može se koristiti za inhalaciju, za masažu i za kupanje.

#1 sibirskozdravlje relaksacija opustanje masaza siberianwellness mojabaza 1

Svideo vam se članak? Saznajte još o eteričnim uljima OVDE

 

Podeli na mrežama: