fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Ako sve bude teklo po planu, već 2027. godine građani Surčina i Obrenovca moći će i vozom u centar Beograda. To je zaključak nakon sastanka predstavnika Javnog komunalnog preduzeća “Beogradski metro i voz”, Urbanističkog zavoda Beograda, vojske Republike Srbije i predsednika opštinskih i gradskih vlasti. 

Oni su se sreli ispred zgrade tehnike surčinskog aerodroma, simbolično, na mestu gde je predviđeno da će biti prva velika stanica Beo-voza.

Generalnim urbanističkim planom Beograda gradska železnica će, između ostalog, obuhvatiti teritoriju od centra Beograda do Nacionalnog stadiona. Najnovijim izmenama plana predviđena je tzv. četvrta linija Beo-voza, koja se nastavlja na trasu metroa kod aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu. Ona će dalje ići pored Nacionalnog fudbalskog stadiona, preko Jakova i Boljevaca, pa sve do Obrenovca.

Budući da je gradska železnica jedan od najvažnijih razvojnih projekata Beograda, stanovnici ovih mesta raduju se što će i oni postati deo železničkog sistema Beograda. Po tom planu, Beo-voz će još bolje povezati Surčin i Obrenovac i biće potrebno svega petnaest minuta vožnje iz pomenutih opština do centra Beogradu. Sve to u savremenom, ekološki prihvatljivom i udobnom prevozu, sa 76 stanica koje će uvezati Obrenovac sa Boljevcima, Jakovom, te Nacionalni stadion, koji tek treba da se izgradi, i aerodrom “Nikola Tesla”.

Prvi projekti vezani za beogradski metro datiraju još pre Drugog svetskog rata. Naime, Ratimir D. Nikolić je 1938. godine, imajući u vidu brzinu širenja i rasta Beograda, prognozirao da će gradska železnica biti jedini spas za normalno funkionisanje saobraćaja.

Tek sada stekli su se uslovi i nadamo se, po važećim planovima, da ćemo već 2027. godine moći slobodno metroom Surčin – Obrenovac i Obrenovac – centar Beograda.

Na prvoj slici možete videti jedno od mesta predviđenih za stanicu gradske železnice, kao i mape budućih trasa metroa kome se svi mnogo radujemo.

belgrade metro surcin obrenovac nove saobracajnice linije gradskog prevoza beograd razvoj buducnost izgradnja mojabaza 2

belgrade metro future surcin obrenovac nove saobracajnice linije gradskog prevoza beograd razvoj buducnost izgradnja mojabaza 1

Slike i tekst preuzeti sa sajta  surcin.rs

Podeli na mrežama: