fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Aktivni odmor kao koncept nije strogo definisan, te u osnovi podrazumeva različite vidove aktivnosti koje su mahom slobodnog karaktera, a koje doprinose fizičkom i mentalnom zdravlju.

Činjenica da je doprinos dobrom zdravlju osnovni cilj aktivnog odmora, pre svega upućuje na ideju aktivnosti u prirodnom ambijentu, a njihov tip zavisi od ličnih sklonosti i potreba. Ove aktivnosti mogu biti relaksirajuće, zabavne, adrenalinske, a pre svega bi trebalo da pojedinca oslobode od stresa, koji je danas gotovo neizostavan, budući da savremene životne tokove odlikuje izvesna brzina i izlaganje različitim oblicima pristiska.

Budući da aktivni odmor sve više dobija na aktuelnosti, u ovom tekstu ćemo ponuditi pet najboljih lokacija za aktivni odmor, koje svoju popularnost duguju brojnim sadržajima i jedinstvenom ambijentu koji im je svojstven.

Suza Evrope: Istražite kanjon reke Tare

Prelepa reka Tara, koja svoj nadimak zavređuje zbog izuzetno čiste vode, predstavlja pravi raj za ljubitelje prirode i avanture. Među brojnim opcijama za aktivni odmor, uzbudljivi rafting na Tari svakako predstavlja najpopularniju aktivnost, koja privlači turiste širom sveta. S druge strane, najdublji kanjon u Evropi, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, budi interesovanje među ljubiteljima istraživanja prirode. Kanjon reke Tare broji preko osamdeset pećina, od kojih su neke još uvek neistražene. Ovu destinaciju odlikuje jedinstvena priroda, a utisak intenzivira grandiozni most na Đurđevića Tari, sa kojeg se pruža jedinstven pogled. Sam po sebi ovaj most predstavlja turističku i arhitektonsku atrakciju, koja je istovremeno i tačka okupljanja ljubitelja avanture i adrenalinskih aktivnosti kao što je bandži džamping.

#1mojabaza-5najboljih-lokacija-za-aktivni-odmor-kudazavikend-turista-putovanje-serbia-opustanje-najboljedestinacije6

Kamp Bezdan: Uživajte u glampingu na obali Velikog bačkog kanala

Koncept glampinga je relativno nov u svetu turizma, a predstavlja spoj iskustva prirode kakvo nudi kampovanje i pogodnosti koje su karakteristične za boravak u apartmanima. Ukoliko volite prirodu i želite da provedete svoj odmor u ovakvom ambijentu, a pri tome ne želite da se odreknete komfora, glamping je idealno rešenje za vas. Ovaj vid turističkog iskustva se uklapa u koncept aktivnog odmora samom činjenicom da podrazumeva boravak u prirodi i pri tome može obuhvatati najrazličitije aktivnosti. Kamp Bezdan, na obali Velikog bačkog kanala, stiče sve veću popularnost među onima koji žele da iskuse aktivni odmor, u okviru kojeg će se pre svega relaksirati. U kampu su dobrodošli i kućni ljubimci, a pored toga što pruža mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi, možete se tokom boravka ovde upustiti i u aktivnosti poput vožnje kanuom.

Stara Planina: Savršeno planinsko iskustvo i sportske aktivnosti

Stara planina predstavlja idealnu lokaciju za ljubitelje planinskog turizma, budući da svojim posetiocima nudi brojne sadržaje kako zimi, tako i leti. Tokom leta na ovoj planini možete uživati u šetnjama i čistom vazduhu, a aktivnosti poput vožnje biciklističkim stazama, istraživanja manje pristupačnim predela tokom vožnje kvadova i paraglajdinga svakako doprinose tome da se obilazak Stare Planine uklapa u koncept aktivnog odmora. Tokom zime, ova destinacija postaje miljenica ljubitelja skijanja, budući da broji 13.000 metara ski staza. Staze su podeljene na lake, srednje i teške, te je ova planina pogodna kako za početnike i decu, tako i za iskusne skijaše željne izazova.

#1mojabaza-5najboljih-lokacija-za-aktivni-odmor-kudazavikend-turista-putovanje-serbia-opustanje-najboljedestinacije5

Borsko jezero: Interesantni sadržaji i prirodni ambijent

Na 17 kilometara od Bora, a u podnožju Crnog vrha, nalazi se Borsko jezero, čija kristalna voda svojom temperaturom tokom letnjih meseci svakako čini ovu destinaciju idealnom za turiste željne prijatnog kupanja i osveženja, a sadržaji koji su u ponudi nesumnjivo doprinose ukupnom iskustvu boravka na ovoj destinaciji. Obalu odlikuju uređene plaže i staze za šetnju, dok ljubitelje rekreacije i sporta naročito privlače sportski tereni. Ukoliko se odlučite da posetite Borsko jezero, moći ćete da uživate i u izletišnim i kulturnim aktivnostima, kao i da se bavite ribolovom ukoliko je ovo hobi u kojem uživate.

Deliblatska peščara: Odmor i rekreacija na Deliblatskim brdima

Položaj Deliblatske peščare, između reke Dunav i jugozapadnih padina Karpata, omogućuje bujanje flore i faune na ovoj lokaciji, koju odlikuje izuzetan kvalitet vazduha. Ukoliko odlučite da iznajmite neku od vikend kućica na Deliblatskim brdima, moći ćete da se okušate u posmatranju ptica, foto safariju i uživate u sadržajnim šetnjama, tokom kojih je gotovo neizostavno sakupljanje lekovitog bilja. U blizini Deliblatske peščare se nalaze i među turistima veoma popularna Belockvanska jezera, koja predstavljaju takođe odličnu destinaciju za sadržajan aktivni odmor.

#1mojabaza-5najboljih-lokacija-za-aktivni-odmor-kudazavikend-turista-putovanje-serbia-opustanje-najboljedestinacije4

 Ukoliko vam je potreban beg od gradske vreve i želite da doprinesete svom zdravlju, tačnije ukupnom kvalitetu svog života, uzmite u obzir neku od destinacija koje nudi naše podneblje i iskusite jedinstveni prirodni ambijent i brojne sadržaje. Cenite svoje slobodno vreme, obogatite ga novim lepim iskustvima i zasigurno ćete kasnije imati više energije za nove radne pobede i biti produktivniji.

Dopao vam se članak? Preporučite ga prijateljima ili ga podelite na društvenim mrežama, da i drugi uživaju…

(Autor članka: Velibor Živkov)

(Fotografija: pexels.com)

Podeli na mrežama: