fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

О „Бедему“

Издавачку кућу „Бедем“ покренуо је супружнички пар Младен Милосављевић и Сања Савић Милосављевић, у жељи да објаве сопствене рукописе, пишући их, уређујући и припремајући за штампу с тимом професионалаца с којима смо сарађиали и на ранијим пројектима.

Младен Милосављевић, по струци етнолог, по усмерењу писац, филмаџија и уредник портала „Омаја“, своја интересовања окреће ка историји, фолклорној фантастици, али и класичној књижевности, док Сања Савић Милосављевић, драматуршкиња има широк спектар интересовања: од анимираног филма и експериманталне драме, преко текстова за децу, у прози или позоришту. Оно што им је заједничко, то је љубав према књижевности, жеља да буду доследни, искрени и бескомпромисни у раду.

Симболика назива „Бедем“ у том смислу означава ону силу коју смо, неподржани ничим другим споља до сопственим вољом и радом, у стању да емитујемо и поделимо са онима који су спремни да нас препознају.

Наши наслови

#1TEFERIC-NA-SLAVIJI-izdavacka-kuca-Bedem-knjige-izdavastvo-naslovi-popularno-najcitanije-zanimljivo-srbija-mojabaza

Роман Сање Савић Милосављевић Теферич на Славији говори о граничном, суштом, радикалном, духовном, али на начин који поштује ритам живота, нашег крхког људског постојања у природи и историји, којим се у поетичком смислу од ликова не праве концепти, а од искустава и њиховог осмишљавања идеологеме.

Ликови су на први поглед случајно спојени, стицајем животних околности, уз озбиљно преиспитивање судбинске природе њихових сусрета и веза. Међутим, ликови сликарке и потоње монахиње и младог делинквента и занатлије повезани су личношћу (бившег) монаха Данила (Дејана), а пре свега духовном перспективом коју он, на различите начине, пред њима отвара. Та повезаност на тај начин надраста произвољност и ефемерност случајности колико и нужност судбинског, постављајући је на план духа, који не да не искључује него и подразумева слободу, па и слободу да се греши, пада, да се праве избори и да се преузима одговорност за своје поступке, какви год они били.

Владимир Коларић

#1vecna-kuca-izdavacka-kuca-Bedem-knjige-izdavastvo-naslovi-popularno-najcitanije-zanimljivo-srbija-mojabaza

Роман Вечна кућа Младена Милосављевића као да има упориште у античким драмама или Шекспировим трагедијама. На временској панорами од пола столећа одиграва се готово митска српска прича о два брата близанца, Миодрагу и Милоју, између којих ће се испречити историја, али и невере, издајства, лажи. Од овог проклетства нема узмака – оно се преноси и на потоње нараштаје које стиже клетва родитељских грехова. Велелепна кућа подигнута у селу туђим, присвојеним дукатима постаје трајна тамница Миодраговом унуку, док Милоје не налази мир ни после самоубиства, поставши таласон – митско биће које настаје када зидари узидају конац којим је претходно измерена нечија сенка. Милосављевић пише узбудљиво и уверљиво, с изразитим даром за епски размах. Не пропустите Вечну кућу

Зоран Живковић

#1Jezava Бедем izdavacka-kuca-Bedem-knjige-izdavastvo-naslovi-popularno-najcitanije-zanimljivo-srbija-mojabaza

Књига Језава је по жанру врхунска фолклорна фантастика.  У књижевном разврставању Језаву можемо одредити двојако: и романом и збирком приповедака.

Писци који се определе за теме фантастичких садржаја посебно развијају свој дар за фабулирање и одговорност за уверљивост приповедања. Младен је те вештине довео до врло завидног нивоа, што се јасно види у овом роману, који спаја историјско и митолошко тамо где се сусрећу – у долини реке Језаве.

 Милован Витезовић

——————————————————————

Запратите нас на фејсбуку: Bedem knjige

Инстаграму: bedemknjige

 

 

Podeli na mrežama: