fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Kulturno-umetničko društvo „Sedmica“ iz Ugrinovaca počelo je svoj rad još davne 1979. godine pod nazivom „Sedam Partizanki“. ugrinovcizemun, U narednih petnaestak godina društvo je ostvarilo mnoge zapažene nastupe u zemlji i inostranstvu. U okviru Društva su postojale folklorna, dramska, likovna i muzička sekcija. Kroz njega su stasale mnoge generacije mladih čuvajući naše kulturno nasleđe i razvijajući svoju kreativnost.
kud sedmica 4 kud sedmica 5
Posle 18 godina pauze Društvo je ponovo počelo sa radom u proleće 2007. godine. KUD “Sedmica” je registrovan kao udruženje građana i neprofitna je organizacija. Danas KUD čine četiri ansambla: Ansambl veterana, Prvi ansambl, Omladinski ansambl i Dečiji ansambl. 2017. godine “Sedmica” osvaja prvo mesto na eminentnom festivalu “Zlatni Opanak”.
Već tradicionalno svake godine, za seosku slavu Duhove, KUD „Sedmica“ organizuje SREMSKE NARODNE SVEČANOSTI O DUHOVIMA. Festival nosi naziv “Tkanica” i ove godine će biti dvanaesti po redu. Ove godine je festival međunarodnog karaktera, dolaze nam gosti iz čitave Srbije (Ljig, Umka…), iz regiona i iz Pariza. Sedmica će ugostiti Kulturno umetničko društvo “Abrašević” iz Pariza gde smo imali priliku da putujemo u januaru 2018. godine.
kud sedmica 6
U subotu 26. maja 2018 u 18:30, u osnovnoj školi “Stanko Marić” u Ugrinovcima, imaćete priliku da uživate u dvočasnom programu koji predstavlja srpsku narodnu igru, pesmu i melodiju. Igre sprskog stanovništva Sarajevskog polja, igre iz Crne Trave ili igre iz našeg Srema će biti na programu.
kud sedmica 2
Dobro došli na XII međunarodni festival “Tkanica”!
Marko Jevtić
Umetnički rukovodilac “Sedmice” iz Ugrinovaca.
Podeli na mrežama: