fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

KOZIJI SIR: da budete zdravi i dobro raspoloženi!

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koju nam nudi kozji sir u kome su ugljeni hidrati jako malo zastupljeni dovoljan su razlog zašto ovaj sir mnogi vide kao lijek. Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima. TERETANA će Vam sigurno lakše pasti ako ste u ishranu uvrstili kozji sir čiji sastav je skoro idealno izbalansiran za sportske aktivnosti. Proteini iz proizvoda od kozjeg mleka su proteini koji se brzo apsorbuju i direktno snabdijevaju mišiće energijom i aminokiselinama. Zbog toga obezbjeđuju i brz oporavak mišića poslije iscrpljujućih treninga.

Može se konzumirati i kao zamjena za meso, a pedijatri ga često preporučuju u prehrani djece, zbog minerala koje sadrži kao što su kalcijum, magnezijum, fosfor… a koji su jako važni u formiranju koštanog sistema.

Kozji sir je od davnina poznat po ljekovitim svojstvima, tako kozji sir snižava nivo šećera i holesterol, ima dokazana antikancerogena svojstva, te liječi probleme s disajnim putevima. Kozji sir također obnavlja plućne ćelije i samnjuje rizik od alergija. Kozji sir, kao i jogurt od kozjeg mlijeka, blagotvorno utiče na digestivni trakt, odnosno probavni sistem. Poboljšava rad bubrega, a preporučuje se i u prevenciji i terapiji kod oboljenja jetre (masna jetra, ciroza, mononukleoza). Može pomoći i kod problema sa osteoporozom, povišenim krvnim pritiskom i kod nekih upalnih procesa. Visok nivo kalijuma u proizvodima od kozjeg mlijeka pomaže u zaštiti organizma od kardiovaskularnih bolesti. Poput kozjeg mlijeka i kozji sir je poznat po tome što jača imuni sistem organizma. Ako Vam je zdravlje na vrhu prioriteta, uvrstite u svoj jelovnik kozji sir.

Mladi kozji sir može se uvrstiti u ishranu pri dijetama zbog male količne ugljenih hidrata, dok će vrijedni hranjivi sastojci iz kozjeg sira omogućiti da se ne osjećete iscrpljeno. Ima malo kalorija i masti. Ublažava glad i smanjuje apetit, pa je zato odličan za užinu i međuobroke.

Kao i kozje mlijeko, i kozja surutka, tako i kozji sir sadrži kiselinu – triptofan poznatu kao prirodni sedativ. Ova supstanca koja stimuliše lučenje serotonina – hormona zaduženog za dobro raspoloženje. Zato, kada ste nervozni i premoreni, gricnite malo kozjeg sira u vidu ukusne salate sa sezonskim povrćem. Poboljšaćete raspoloženje, utolićete glad, a nećete se opteretiti suvišnim mastima i kalorijama.

Manja jarad od 15 dana 100 km.

Jarad od 35 dana starosti 150 km.

Jarad su od visoko kvalitetnih koza sa otvorenih planinskih pašnjaka i vec se kreću za kozama na otvorenom. Kvalitet za dalji uzgoj, priplod ili tov.

Sokolac 066 244-175

Povežimo se, učimo i rastimo zajedno dok slavimo lepotu i koristi kozarstva Romanije. Posetite našu fejsbuk stranicu da ostanete informisani i postanete deo naše prosperitetne zajednice: https://www.facebook.com/marko.nikolic.paklenik

Pogledajte video: https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=977054050239415&message_id=mid.%24cAAAABsT1XLmQORzazmKB9eCXdXDz&thread_id=100002085828976

Pogledajte još jedan video ovde. https://www.youtube.com/watch?v=v7i-K8-T8MI

Pogledajte još jedan video ovde. https://www.facebook.com/marko.nikolic.paklenik/videos/632680225404865

INFO

Adresa: Sokolac, Republika Srpska
Telefon: 00 387 66 244-175 BIH / VIBER
e-mail: marko.nikolic7555@gmail.com
web: https://www.facebook.com/marko.nikolic.paklenik

Podeli na mrežama: