fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

U Surčinu je krajem 2017. godine otvoren kineski tržni centar „CHINA TOWN“ sa bogatom ponudom kineskih i domaćih proizvoda.

Nalazi se u Vojvođanskoj 386d, a otvoren je svakog radnog dana od 9.00 do 21.00 časova.

To je jedan od najvećih objekata ovakve vrste u Srbiji.  Artikli, po veoma povoljnim cenama, izloženi su na više od 2000 kvadratnih metara.

Direktor „CHINA TOWN-a“ Bojan Budrak istakao je da je  ostvaren cilj i izrazio zadovoljstvo što je Surčin dobio moderan tržni centar.

“Ja u šali kažem da ako neko nešto poželi a mi to nemamo ovde, onda ćemo ga mi častiti kupovinom na drugom mestu. Ja zaista mislim da je ovde nemoguće da čovek  ne nađe ono što traži”, rekao je Budrak na svečanom otvaranju  i dodao da bi mu trebalo bar godinu dana da nabroji sve artikle koji su zastupljeni.

Prema njegovim riječima, osim robne  kuće, u „CHINA TOWN-u“, otvoreno je još pet butika u kojima se može naći garderoba i sve što je zanimljivo, za svakoga po nešto od 1 do 101 godine.

Ovaj tržni centar sadrži i veliku igraonicu “Surčin Land”, restoran, teretanu, kafe bar, kao i druge sadržaje.

#1igraonica surcin land rodjendani decji proslave kineski trzni centar ledine surcin zakazivanje mojabaza 1

„CHINA TOWN“ zapošljava oko 70 ljudi iz Surčina i Gradska uprava Surčin podržala je ovaj projekat.

Stanovnici Surčina i okolnih opština koji su do sada stigli da se uvjere u bogatstvo ponude “CHINA TOWN-a”, ne kriju zadovoljstvo onim što su videli i što im je sada na dohvat ruke.

“To je sada deo Surčina i mislim da ga  nema boljeg u Beogradu”, kaže oduševljeno jedan stariji sugrađanin.

Predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša ističe zadovoljstvo  što su u tržnom centru sa, otpilike, po 50 odsto zastupljene srpska i kineska roba.

On izražava nadu da je ovo početak privredne saradnje opštine Surčin i Kine i dodaje da očekuje veliki uspeh ovog tržnog centra.

Kina se nalazi na četvrtom mestu po ukupnoj vrednosti trgovine sa Srbijom, a politika Vlade prema Kini od uspostavljanja Strateškog partnerstva 2009. jeste da Srbija postane „stožer u trgovačkoj mreži koja transportuje kineske proizvode od Pireja u Grčkoj do centralne Evrope”.

U tu svrhu su krajem 2016. uspostavljene veze između Privredne komore Beograda i Biroa za promociju investicija Pekinga, 2015. je formirana „Asocijacija kineskih privrednika”. Razgovara se i o dve zone slobodne trgovine (u Obrenovcu i Paliluli) kojima bi se privukle kineske kompanije.

Kad je reč o kineskoj strani, mreža trgovinskih sporazuma Srbije se takođe dobro uklapa s kineskom inicijativom „Jedan pojas, jedan put”.

Sve je veći značaj koji Kina daje Srbiji kao kapiji za prolaz kineske robe i usluga, a poslednja zanimljiva oblast u kojoj je Kina aktivna u Srbiji obuhvata ne samo slobodno kretanje robe preko granica, već i ljudi.

Pogledajte galeriju slika i tačnu lokaciju; 

chinatown 3 chinatown 4

 

Podeli na mrežama: