fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Skoro svako koga bi pitali za mišljenje na gore pomenutu temu – brzinom munje biste dobili odgovor : umor, umor i da li mogu još jedanput da pomenem? Umor.

Međutim, uz određenu korekciju očekivanja i adekvatnu pripremu terena, letovanje ne mora da prođe haotično i u vihoru iščekivanja da će se nešto dogoditi što će pokvariti te dane.

Predstavljam vam par trikova kako da sa odmora dođete malo odmorniji i svežiji.

1. Priprema

Priprema je pola obavljenog posla : nedelju dana pred planirano putovanje, odvojite 10 minuta i stavite na papir, na Notepad , telefon ili bilo gde vam je zgodno spisak

lekova, kozmetike, odeće, obuće, dokumenata. Proverite do kada vam važe dokumenta koja imate, da li nešto eventualno fali i uplatite obavezno zdravstveno osiguranje za celu porodicu! Lekovi kome je istekao rok trajanja bacite i kupite sveže zalihe. Kreme za sunčanje proverite kada ste poslednji put upotrebljavali ( većina se može koristiti oko godinu dana nakon otvaranja ) , izvadite odeću i ukoliko je ista dosta stajala , operite je ili provetrite. Uvek u rezervi ponesite bar jedan par čarapa i patika.

Čak i na moru se mogu desiti hladni talasi kada će vam biti dobrodošlo da imate nešto toplo na nogama. Ako imate malu decu, izaberite igračke i knjige koje deca vole, ali ne previše ! Zna se da na moru postoji mnogo primamljivih sitnica koje će vam deca sigurno izmoliti da ih kupite pa svakako neće njih zafaliti.

2. Jastuče, igračke, hrana

Ukoliko putujete autobusom ponesite ćebence i jastuče, kako za decu tako i za vas. Možete tik pred putovanje kupiti 1 novu igračku i 1 novu knjigu kako bi se dete zabavljalo tokom puta i kako mu ne bi bilo dosadno u momentima kad je budno. Pripremite suvu hranu koja mu se dopada i najbolje je da pred putovanje krene sa probiotikom kako bi stomak bio pripremljen na drugačiju sredinu. Isto važi i za vožnju kolima.

3. Šeširi, kačketi, kape

Pri dolasku u letovalište, paziti na to da deca uvek imaju šešire/kape, da budu napolju maksimalno do 11-12 h , uz pauzu do 16,17 h. Manja deca mogu daleko lakše da dehidriraju i da dobiju toplotni udar, tako da mora strogo da se vodi računa o vremenu izlaganju suncu. O nanošenju zaštitne kreme da i ne govorimo. Unapred proverite koliko je udaljen najbliži Dom Zdravlja ili zdravstveni centar i apoteka kako biste znali , ako se nešto desi kome da se obratite i koliko je udaljen od vas.

4. BONUS Savet

Ovoj listi bih dodala još: kad imate priliku da spavate sa decom, spavajte. Kad imate priliku da se igrate sa decom, igrajte se. Kad imate priliku da jedete sladoled i da se umažete – umažite se. Kad imate priliku da probate što nikada niste – probajte. Videćete – prijaće vam. 

Autorka  teksta: Kristina Suković

Pogledajte i druge tekstove istog autora: Stan na dan

Podeli na mrežama: