fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

Toplotni talasi su u jeku, i mnogi ih provode čekajući neke hladnije dane. Odlažu se viđenja, čak i planovi – dok malo ne zahladni.

Koliko ste to često čuli u proteklom periodu? Bezbroj puta.

Međutim, uz pomoć trikova koji slede, i letnji meseci mogu proći i više nego uzbudljivo i aktivno.

  1. Izbegavajte direktno izlaganje suncu u periodu između 10-17h. Ukoliko ipak morate da se krećete u tom periodu radi posla ili zadovoljstva, pratite senovite strane ulice i koračajte tom stranom i obavezno ponesite flašicu vode sa sobom kako bi bili sigurni da nećete dehidrirati.
  2. Koristite kremu za sunčanje. Koža je naš najvažniji i najveći organ. Mislite na njega!
  3. Stavite naočare za sunce i/ili šešir. Na taj način štitite više zona istovremeno, oči koje se dodatno naprežu od dejstva sunčevih zraka, i glavu, koja se zbog kose najviše greje.
  4. Hodajte polako, nema potrebe za dodatnim grejanjem tela trčanjem – čak i, ako možete!
  5. Tuširajte se nešto hladnijom vodom nego inače. Ako ste na poslu, dovoljno je da se umijete ili teme izmokrite. Instant ćete se rashladiti.
  6. Nosite laganu i odeću od prirodnih materijala. Nešto što će prijati vašoj koži i dati joj podršku u tih dodatnih par stepeni više nego inače.
  7. Kada ste u zatvorenom prostoru, namestite da klima bude podešena na maksimalno 7-8 stepeni manje od spoljne temperature.
  8. U ovim danima hranite se laganije, bez teških i previše toplih jela. Možete sami napraviti sladolede od voća koji će vam vrlo prijati kako preko dana, tako i uveče. Nema ničeg lepšeg od letnjih večeri uz sladoled zar ne?
  9. Koristite vreme predveče ili veče za šetnju. Dan je leti do skoro 21 h, pa su mogućnosti za uživanje daleko duže.
  10. I na kraju uživajte! Leto će prebrzo proći i opet ćemo se naći usred zime gde ćemo poželeti bar 1 sat vreline.
Podeli na mrežama: