Žene u biznisu 1- Svetlana D. Ristić, advokat

Povodom 8. marta Dana žena, u narednih par dana predstavićemo vam nekoliko POSEBNIH, IZUZETNIH, UNIKATNIH I USPEŠNIH poslovnih žena u seriji članaka pod nazivom “Žene u biznisu”.

Prva medju jednakima jeste Svetlana D. Ristić, advokat.

svetlana d. ristic advokat

Njena životna priča je sledeća:

Svetlana je rođena u Prijepolju, 1976. god. Pravni fakultet je završila u Beogradu, 2002. god.

Iskustvo u struci je započela na zastupanju u Lola Sistemu A.D. Od 2008-2016 radi u firmama privatnog vlasništva, u FMP d.o.o. i Rezon media grup d.o.o. U Rezonu je bila osnivač i urednik stručnog izdanja iz oblasti radnih odnosa – časopisa Vodič kroz radne odnose, koji se i danas uspešno objavljuje.

Međutim, posle rađanja trećeg deteta u njoj se rađa odluka o osamostaljivanju u poslu i započinje rad na realizaciji te odluke. Tako da u aprilu 2017. godine polaže Pravosudni ispit, a u septembru iste godine Advokatski ispit. Konačno, od 05.12.2017. godine je upisana u Imenik advokata AKB, od kada započinje da se samostalno bavi advokaturom – službom pružanja pravne pomoći i davanja pravnih saveta.

svetlana ristic advokat 4   svetlana ristic advokat 5

Majka je troje dece: Katarine (9 god.), Dimitrija (7 god.) i Ksenije (3 god.). Takođe, za sve postignuto je neizmerno je zahvalna svojim pok. roditeljima, kao i suprugu Vasu Ristiću, koji se takođe bavi samostalnim poslom.

svetlana ristic advokat 2 svetlana ristic advokat