PKS i Grad Beograd: poziv kompanijama da se uključe u humanitarnu akciju

Povodom vanrednog stanja i kompletne situacije izazvane korona virusom, Privredna komora Srbije i Grad Beograd uputili su 20. marta poziv kompanijama da se uključe u humanitarnu akciju za:

  • doniranje robe,
  • doniranje sredstava za higijenu i
  • donacije u prehrambenim proizvodima.

U ime Privredne komore Srbije obratio se njen predsednik Marko Čadež, a Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, oglasio se u ime Grada Beograda.

Zvanični sajt Privredne komore Srbije objavio je  sledeće:

„Republika Srbija i njeni građani ovih dana suočavaju se sa jednim od najvećih izazova u poslednjih nekoliko decenija i osim samodiscipline, slušanja saveta lekara, savesnosti i odgovornosti pojedinaca, od velike  pomoći u ovom trenutku mogu da budu kompanije, privrednici, proizvođači. Svaki Vaš doprinos, kako u novcu tako i proizvodima, biće velika pomoć onima kojima je najpotrebnija“, navodi se u pozivu Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, za prikupljanje humanitarne pomoći u akciji pokrenutoj na inicijativu Grada Beograda.

Lokalnim samoupravama koje se pridruže ovoj akciji biće na raspolaganju regionalne privredne komore komorskog sistema Srbije svim svojim kapacitetima.

Za novčane donacije kontakt je Direktorat za finansije i administraciju Privredne komore Srbije Tatjana Radičević. E mail: tatjana.radicevic@pks.rs, račun AIK banke: 105-3505-87.

Za donacije u robi, sredstvima za higijenu i prehrambenim proizvodima, kontakt je Aleksandar Kemiveš, savetnik predsednika Privredne komore Srbije

E mail: aleksandar.kemives@pks.rs 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *