Nevena Božović pobednica Beovizije 2019

Nevena  Božović i pesma “Kruna” pobednici su festivala “Beovizija 2019”. Ovom pobedom Nevena se automatski kvalifikovala kao predstavnik Srbije na velikom evropskom takmičenju “Evrosong” koji će se ove godine, po šezdeset četvrti put održati u Tel Avivu u Izraelu.

Nevena Božović rođena je u Kosovskoj Mitrovici, ima 24 godine. Ovo će biti njeno treće učešće na “Evroviziji” budući da je 2007. godine nastupala na Dečijoj pesmi Evrovizije, te u švedskom gradu Malmeu 2013. kao deo grupe “Moje tri”.

Nevena je autor pesme, kaže da pesmu nije pisala za Evroviziju, međutim, kako je rekla prilikom proglašenja pobednika, kada ju je prvi put odsvirala na klaviru bilo joj je jasno da se radi o pesmi za veliku scenu.

Pobednik “Beovizije” izabran je po pricipu 50% bodova od SMS poruka gledalaca i 50% poena na osnovu glasanja uživo stručnog žirija sastavljenog od naših poznatih muzičara. Predsednik žirija bio je Aleksandar Milić Mili.

Važno je istaći da je “Beovizija” festival humanitarnog karaktera jer se deo prihoda od SMS glasova izdvaja za kupovinu aparata za magnetnu rezonancu Kliničkog centra Srbije, kao i za podršku kampanji “Rak je izlečiv”.

Izbor za najbolju pesmu Evrope Eurosong, poznatiji kao “Evrovizija”, ove godine održaće se u Tel Avivu u Izraelu početkom maja ove godine.Izraelska pesma “Toy” (igračka) u izvođenju pevačice Nete Barzilaj pobedila je u Portugalu prošle godine. Ovo je treći put da Izrael bude domaćin evrovizijskog takmičenja, nakon 1979. i 1999. godine.

eurovision-2019-izrael-song-contest-official-logo-mojabaza

Samo takmičenje će se održati od 14. maja kada kreće prvo polufinalno veče do 18. maja kada će se u finalu saznati ko je pobednik Evrovizije za ovu godinu.

Na takmičenju će učestvovati 41 država. Glavni slogan ovogodišnje Evrovizije je “Usudi se da sanjaš” (“Dare to dream”)

Naša predstavnica Nevena Božović će nastupati u prvoj polufinalnoj večeri 14. maja.

Srećno, Nevena!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *