Memorijalni turnir “Vlača i Sosa”

Poštovani prijatelji,
obaveštavamo vas da su u toku radovi na organizovanju ovogodišnjeg memorijalnog turnira ”Vlača i Sosa”.
Ukratko o nastanku incijative za osnivanje turnira:
U proleće 2008.godine, grupa ljudi iz Dobanovaca, na čelu sa Duškom Belićem i Ivanom Vlačićem, rešila je da napravi memorijalnu turnir u čast i sećanje na tragično nastradalog drugara Rajković Savicu Sosu. Počeli smo kao lokalni turnir, koji je odigran u školskom dvorištu, u svega dva dana. Već sledeće godine, turnir se seli na sportske terene u Dobanovcima, gde učestvuje 26 ekipa. Nakon iznenadne Ivanove smrti, turnir menja ime u ”Vlača i Sosa”, i već prve godine broj ekipa prelazi 35. Interesovanje za turnir raste svake godine, a mi se trudimo da tako i ostane. Smatramo da smo uspeli da organizujemo veliki sportski događaj, koji se po broju ekipa, trajanju i nagradama može svrstati u veće turnire na području grada Beograda. Naravno, rešavanje nekih problema nije u našoj moći. Za izgradnju tribina i bolje osvetljenje neophodna nam je pomoć lokalnih i opštinskih vlasti. Takođe, trudimo se da privučemo što veći broj sponzora, kako bi svake godine povećavali fond nagrada, a samim tim privukli još veći broj učesnika i publike. Preko 300 učesnika turnira svake godine, i stotine gledalaca svake večeri turnira, daje nam za pravo da se nadamo da naš trud neće ostati neprimećen.
Za kraj, želimo da Vam se zahvalimo što ste sa nama sve ove godine. Mi se trudimo da sve bude organizovano na visokom nivou, ali Vi ste ti koji ovom turniru dajete posebnu draž. Nije bitno da li ste takmičar ili gledalac, Vi ste deo ovog turnira, Vi ste razlog naše povećenosti. Stoga, povedite sa sobom Vaše prijatelje i porodicu, neka nas bude što više, neka svako proleće protekne u znaku memorijalnog turnira ”Vlača i Sosa”.
Jedna ekipa osvaja turnir. Svi smo pobednici.
Turnir bi trebao da počne krajem maja meseca ili početkom juna, u zavisnosti od vremenskih uslova i radova na infrastrukturi sportskog kompleksa na kome se turnir odigrava.

memorijalni-turinir-vlacaisosa 2019-dobanovci-surcin-beograd-sport-serbia-mojabazacom-novosti-vesti-lokalni-oglasnik-oglasavanje-drustvenemreze-fudbal-fudbalski

Sve informacije vezane za početak i format turnira će biti objavljene na FB stranici:

Turnir Vlača i Sosa

S poštovanjem,
Organizatori Turnira

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *