Međunarodno prvenstvo u plesu i fitnesu za decu održano juče u Zemunu

Završni deo međunarodnog takmičenja u plesu i fitnesu za decu održano je prethodnog vikenda u dvorani Sportskog centra “Vizura” u Zemunu. Organizator manifestacije je Srpska nacionalna fitnes asocijacija koja je ugostila dve hiljade igrača iz četrnaest država. Inače, ova asocijacija je veoma iskusna jer su već organizovali  prvenstvo sveta u fitnesu za decu, te Svetsko prvenstvo i Svetski kup u fitnesu. Zahvaljujući njima, naša zemlja je već dve godine domaćin Balkanskog šampionata u fitnesu. 

U subotu, devetog marta održan je Evropski šampionat u fitnesu za decu (European fit kids Championship 2019) gde se takmiče deca u niz kategorija- već od tri godine, pa sve do seniora (takmičari stariji od 18 godina).

Nacionalna fitnes asocijacija Srbije osnovala je i takmičenje “Serbia Open” koje se sastoji od 10 nacionalnih takmičenja u fitnesu u okviru kojih se održava i tzv. “Fit for kids” ili takmičenje za decu u ovom sportu. 

Uvođenje kategorije za decu “Fit-kids”ozvaničeno je 2016. godine i od tada se održava Otvoreno prvenstvo u plesu (“Dance Open”). Od nacionalnih takmičenja vredi pomenuti Festival modernog plesa u Beogradu, Dance Open na Zlatiboru, Vršac Dance Open, Zrenjanin Dance Open, te istoimeno takmičenje u Zegrebu u Hrvatskoj.

plakat-international-championship-dance-for-kids-belgrade2019-medjunarodno-takmicenje-pleszadecu-scvizura-zemun-mart2019-mojabaza

Neki od članova Asocijacije “Serbia Dance Open” takođe su deo veoma cenjenog stručnog žirija, poseduju međunarodne licence priznate u celom svetu i direktno učestvuju u odabiru najboljih ekipa i plesača u Evropi.

Drugog dana vikenda, u nedelju, 10. marta, održano je Međunarodno prvenstvo u plesu Beograd 2019 (International Belgrade Dance Open 2019) gde je prisustvovalo čak 5000 takmičara u raznim kategorijama, od toga 2000 plesača i oko 500 takmičara iz Srbije. 

Juče su se u Zemunu pored Sportskog centra “Vizura” u Ulici cara Dušana 105 mogli videli autobusi iz Nemačke, Grčke, Italije, Rumunije, Bugarske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Litvanije, Hrvatske i drugih zemalja.

Takmičenje je završeno sinoć oko 20 časova proglašenjem najboljih ekipa i plesača, a najuspešniji su odneli kući medalje i diplome kao uspomenu sa predivnog druženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *