Laslo Đere-nova zvezda srpskog tenisa

Srpski tenis dobio je još jednu zvezdu! Naime, 25. februara na turniru serije 500 Laslo Đere ostvario je pobedu u finalu nad osamnaestogodišnjim kanadskim teniserom Alijasimom. Ovim plasmanom Laslo je skočio sa 90. na 37. mesto ATP liste.

Laslo Đere rođen je drugog juna 1995. godine u Senti. Njegov trener je Boris Čonkić. Počeo je prvo da igra u čelendžerima, a od 2015. u kvalifikacijama i ATP turinirima. Od prošle giodine redovno igra na profesionalnim turnirima i aktivno učestvuje na teniskim takmičenjima širom sveta.

Sa sedamnaest godina osvojio je Oranž bol (Orange ball) za tenisere do 18 godina.

Prvi profesionalni ATP turnir bio mu je Tajland Open 2013. godine. Tada je dobio posebnu pozivnicu i u prvom kolu izgubio od Felisijana Silve sa 2 – 0. Od značajnijih rezultata svakako je ulazak u finale Otvorenog prvenstva Češke 2015. godine kada je izgubio od Jiržija Veselog koji je tada bio plasiran na 41. mestu ATP liste.

Mladi Laslo pored ove pobede, osvojio je ceo svet svojoj iskrenom životnom pričom – ovu pobedu posvetio je svojoj majci koju je izgubio pre sedam godina, a pre samo dva meseca umro mu je i otac.

“Ovo je nedelja mojih snova” – rekao je Laslo prilikom primanja pehara.  “Toliko toga sam postigao ovde. Trenutno sam veoma srećan, uzbuđen i pun emocija”

Čestitamo, Laslo!

(Izvori: wikipedia, portal e-kapija.rs)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *