Đoković po četvrti put osvaja Laureus

Laureus World Sports je globalna svetska organizacija koja jednom godišnje dodeljuje priznanja nauspešnijim sportistima sveta. Svake godine slave se najveća dostignuća u individualnim i grupnim sportovima uz podsećanje da sport može da promeni svet.

Laureati su sportisti nominovani od strane medija širom sveta, kao i od članova Laureus svetske sportske akademije koju čine osvajači ove nagrade iz prethodnih godina. Ova velika sportska porodica dodeljuje nagrade za postignute rezultate u prethodnoj godini u osam kategorija, uz mogućnost dodele posebnih priznanja za uspeh u sportu kao pozitivnom pokretaču u društvu. Svaki pobednik dobija Laureus statuu koju je izradila prestižna kuća Kartije i koja slavi čoveka bez obzira sa kojeg kontinenta dolazi.

Pored toga što slavi izuzetnost, ova nagrada ima i globalnu platformu za podršku mladim sportistima širom sveta. Svake godine ističe se jedan takav pozitivan primer u svetu preko nagrade Laureus Sport za Dobro (Laureus Sports for Good).

Svake godine na ceremoniji dodele učestvuju poznate ličnosti iz sveta muzike, filma, televizije i modne industrije dajući svoju podršku najuspešnijim sportistima. Sama ceremonija se prenosi uživo i gledaju je milioni gledalaca u preko 160 zemalja sveta. Jedan od glavnih sponzora manifestacije je jedan od najpozantijih proizvođača automobila u svetu – Mercedes Benz.

Ove godine kuriozitet je bio što su svi učesnici bili u patikama koje su simbol sporta.

Naš najuspešniji sportista svih vremena teniser Novak Đoković ovu nagradu dobija po četvrti put: 2012. , 2015., 2016. i za 2018. godinu. U ceremoniji koja je juče održana u Monaku, nagradu mu je uručio Princ Albert od Monaka kao i Monika Seleš, naša proslavljena teniserka. 

Svečanosti su prisustvovali Đokovićevi roditelji i supruga Jelena kojoj se Nole posebno zahvalio i priznao da je u par navrata hteo i da odustane od tenisa i da mu je Monika Seleš, pored porodice, poslužila kao snažna motivacija da krene dalje.

Bravo, Nole, čestitamo!

(Izvor: Tanjug.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *