fbpx

MOJA BAZA – BIZNIS PORTAL NOVE GENERACIJE

DOBRO DOŠLI U SVET

POSLOVNOG USPEHA!

На државни празник 15. фебруара ове године, у Музеју ваздухопловства у Београду прослављена су два значајна јубилеја:  Слава музеја Сретење Господње, као и 61. годишњица од оснивања Музеја ваздухопловства РВ и ПВО.

muzej vazduhoplovstva 2

Музеј ваздухопловства један је од најлепших у свету, налази се у склопу београдског аеродрома „Никола Тесла” и основан 15. фебруара давне 1957. године, а Слава се прославља већ 15 година.

Обележавању јубилеја поред многобројних уважених званица, присуствовали су и војни аташе Републике Словачке Бранислав Пилијар,  представници Удружења пензионисаних војних летача и падобранаца Србије (УПВЛПС) и многи други.

muzej vazduhoplovstva 3

Свечано обележавање крсне славе почело је у 11 часова, а церемонију је употпунило хорско певење црквеног хора Поков Пресвете Богородице из Сурчина.

Овом приликом подељене су и захвалнице као и награде за некима од запослених и пријатељима Музеја ваздухопловства Београд. Након завршетка церемоније гости су  имали прилику да уживају у изложби скулптура од метала уметника Небојше Јовановића и да се упознају са развојем музеја Ваздухопловства током првих 60 година.

slava muzeja vazduhoplovstva

 

Туристи из целог света радо посећују овај музеј.

P.S. Када сте били последљи пут у музеју?

Podeli na mrežama: